Potrebujemo:
8 jajc
300 g sladkorja
180 g margarine
150 g medu
300 g moke
malo cimeta
1/4 pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
1 vanilijev sladkor
Postopek:
Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladkor spenimo posebej. Dodamo raztopljeno margarino in med. Dobro premešamo in postopoma dodajamo ostale suhe sestavine. Sodo lahko po želji nadomestimo s pecilnim praškom. Narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Maso razporedimo v tri ozke, pomaščene in pomokane pekače.
Pečemo na 180°C.
Že med peko bo prijetno zadišalo po cimetu in medu, kot se za praznike spodobi.
Še toplo pecivo zvrnemo na krpo ali desko.
Namig 1: Če se nam med ubijanjem jajc zgodi, da pade košček lupine v skledo, ga najlažje odstranimo z mokrim prstom.
Namig 2: V kolikor se bojimo, da se je biskvit oprijel pekača, nanj položimo mokro krpo, da se loči od dna pekača.
Ni komentarjev:
Objavite komentar